Quantcast
Channel: Sport | svenska.yle.fi
Viewing all 52831 articles
Browse latest View live

Märklig episod i Bundesliga: tränaren vägrade gå – domaren avbröt matchen

$
0
0

När topplagen Bayer Leverkusen och Borussia Dortmund drabbade samman i tyska Bundesliga blev matchen allt annat än händelsefattig. I den 67:e spelminuten avbröt plötsligt domaren matchen.

Orsaken? Att Leverkusenlotsen Roger Schmidt vägrade lämna sidolinjen efter att ha blivit utvisad.

Zwayer avbröt matchen efter att Schmidt inte lämnat sin plats vid bytesbänken – tränaren ville ha en personlig förklaring på varför han blivit utvisad.

Istället för att konfrontera Schmidt plockade Zwayer upp bollen och marcherade av plan.

Matchen stod stilla i nio minuter före domarna beslöt att sparka igång drabbningen igen. Borussia tog till slut segern med 1-0, medan Leverkusentränaren och Rudi Völler – som också gick hårt åt domarna – ännu får vänta på ytterligare straff.

Bollförbundet stöder domarna

Enligt regelboken agerade Zwayer rätt, en domare har rätten att blåsa av matchen ifall en utvisad spelare eller tränare inte lämnar spelplanen. Att liknande händer i toppdrabbningar som den i Leverkusen på söndag är ändå oerhört sällsynt.

Efter matchen medgav också den utvisade Schmidt att han betedde sig barnsligt.

– Jag var för envis och jag skadade vårt lag. Jag är ledsen. Jag är en rollmodell och jag betedde mig inte som en, sade Schmidt enligt The Guardian.

Det tyska fotbollsförbundet har ställt sig bakom domaren och stöder hans beslut att avrbyta matchen till fullo.


Tungt i sprinten för de blåvita juniorerna – Mäki nära finalplats

$
0
0

Juniorvärldsmästerskapen i nordisk skidsport i rumänska Rasnov gick av stapeln på måndagen. I sprintspåren gick det motigt för U20-finländarna, inga åkare tog sig förbi kvartfinalerna.

Bäst av FSS-representanterna var Gamlakarleby IF:s Juuso Haarala, som tog sig till kvartfinal i sprinten i U20-klassen tillsammans med Verneri Suhonen, Karri Hakala och Lauri Lepistö.

Den blåvita kvartetten fick ändå se sig utslagna redan efter kvarterna. På damsidan fick samtliga finländare ge sig redan i kvalet, också IF Åsarnas Eveliina Piippo.

I U23-klassen blev det betydligt bättre resultat för de blåvita juniorerna. Joni Mäki fick ge sig i semifinalen, men slutar på en sjundeplats. Katri Lylynperä blev för sin del elva – Vuokattiåkarens nästbästa JVM-resultat.

Tävlingarna i Rasnov pågår som bäst, man kan följa med sprintfinalerna via t.ex. det internationella skidförbundets nätsidor här!

Skid-JVM i Rasnodar fortsätter på tisdagen.

Här spårar den turkiska fotbollsmatchen ur totalt – till och med domaren såg rött

$
0
0

Den turkiska fotbollsligadrabbningen mellan Galatasaray och Trabzonspor urartade i total kaos på planen. Bortalaget låg uppe med ett mål före de röda korten började hagla in.

Den svenska landslagsspelaren Erkan Zengin gav Trabzonspor ledningen från straff under den första halvleken. Trabzonspor gjorde sitt bästa för att hålla i ledningen, men resultatet blev ett magplask.

Först fick Ozer Hurmaci se gult för den andra gången i den 59:e spelminuten och det decimerade Trabzonspor fick genast vittna Lukas Podolski kvittera för Galatasaray.

Aykut Demir såg sitt andra gula kort bara tio minuter senare.

Straff i slutminuterna sista droppen för Trabzonspor

I den 86:e spelminuten blev kaoset fullbordat. Galatasarayspelaren Umut Bulut gick omkull i straffområdet och domaren Deniz Ates Bitnel pekade direkt på straffpunkten.

Trabzonspors Luis Pedro Cavana tappade fattningen och sprang hårt på domaren. Resultatet – rött kort.

Bitnel tappade ändå det röda kortet på marken då han skulle sätta tillbaka kortet i fickan. Salih Dursun plockade upp kortet och visade domaren rött kort som protest. Resultatet, igen – rött kort för Dursun.

"Det enda rätta röda kortet var till domaren själv"

– Snacket som har gått här nere i Turkiet är att det enda rätta röda kortet var till domaren själv. Det var en galen match som de skojar om här nere, säger svenska spelaren Abdulrahman Khalili till Expressen.

Matchen slutade 2-1 till Galatasaray efter att Selcuk Inan sänkte den sistutdelade straffen i den 89:e minuten.

På måndag gick bortalagets anhängare ut på gatorna och protesterade domarens agerande under matchen.

Enligt turkisk media fick domaren rekordlåga betyg av matchövervakaren och kan nu till och med bli avstängd.

Bra backhoppningsväder i Kuopio – lagtävling på måndag

$
0
0

Lördagskvällens lagtävling i backhoppning är flyttad till Kuopio. Finländarna visar gryende form i Puijobacken.

Finlands lag består av Juho Ojala, Jarkko Määttä, Ville Larinto och Lauri Asikainen. Hela kvartetten figurerar även i den individuella tävlingen på tisdag då de avancerade från kvaltävlingen på måndag.

Ville Larinto imponerade i kvalet då han hoppade 125,5 meter. Han trivs i Puijobacken där han har tagit sin enda världscupseger i karriären som kom år 2011.

På tisdagen tävlas det även i världscupen i nordisk kombination i Kuopio. Backmomentet inleds klockan 13.30 och skidmomentet klockan 15.50 i TV2. Tisdagens individuella tävling i backhoppning står på programmet klockan 19.55 i Yle Fem.

SKA tar till hårdhandskarna: Kovaltjuk fälld från truppen

$
0
0

SKA S:t Petersburg gör sitt allt för att väcka truppen efter en inledande förlust i KHL-slutspelet. Storstjärnan och kaptenen Ilja Kovaltjuk skickades hem inför drabbningen med Jaroslavl på tisdag.

SKA möter Lokomotiv Jaroslavl i den inledande matchserien av slutspelen. Jaroslavl tog en 3-2-seger efter förlängning på söndagen.

Inför match nummer två blir det klart att det puttrar under ytan i S:t Petersburgklubben.

Klubben meddelade kortfattat på sin hemsida att Ilja Kovaltjuk har skickats hem och att stjärnyttern inte kommer att spela mot Jaroslavl på tisdag.

Rysk media började genast spekulera ifall Kovaltjuk har gjort sitt i storklubben. SKA meddelar inte hur länge Kovaltjuk kommer att vara borta från laguppställningen.

Lagerrensningen fortsätter i Toronto – men ”Komarov är inte till salu”

$
0
0

Toronto Maple Leafs fortsätter sin utförsäljning i den nordamerikanska ishockeyligan NHL. Nu skickar klubben backen Roman Polak till San Jose – samtidigt säger experter att ”Leksa” kommer att stanna.

Toronto får för sin del San Joses val i den andra omgången både under draften 2017 och 2018 och också den kontroversiella Raffi Torres tjänster i övergången.

Torres stängdes av i 41 matcher tidigare under säsongen efter att ha tacklat Jakob Silfverberg i huvudet. Efter att ha avtjänat sitt straff har forwarden spenderat sin tid i AHL.

Förutom Polak packar också anfallaren Nick Spaling sitt pick och pack och åker till San Jose för att göra Joonas Donskoi sällskap.

Lamoriello och Babcock river för att bygga om

Enligt flera NHL-experter ligger orsaken i massförsäljningen i att de nya bakgrundsfigurerna i General Managern Lou Lamoriello och chefstränaren Mike Babcock vill bli av med spelarna från de tidigare åren för att kunna bygga om från grunden.

Enligt Toronto Suns Steve Simmonds hör Leo Komarov till de få spelare som inte är till salu för något pris, på grund av sin status som profilspelare i truppen.

Toronto har nu roffat åt sig en otrolig mängd draft-val inför speciellt Entry Draft 2017, där lönntröjorna har hela tre val i den andra omgången.

Olli Jokinens övergång spökar ännu

Också i draften 2016 kommer Toronto att få reservera två spelares rättigheter i de flesta omgångarna.

Roligt nog är Olli Jokinen en som ännu kan ställa till med problem för de planerna.

Jokinens övergång från Toronto till St. Louis innehöll en klausul som resulterar i att Toronto blir av med ett val i den sjätte rundan ifall Jokinen spelar i Stanley Cup-finalerna – något som verkar osannolikt i dagens läge.

SIF tog segern – rev ifrån i andra halvan

$
0
0

Sjundeå IF:s damer tog en gedigen bortaseger på hemmaplan över Atlas i damernas handbollsliga på måndagskvällen. Anna-Mi Weurlander och Madeleine Lindholm spelade första fiol för bortalaget med åtta fullträffar var.

Matchen skulle ursprungligen gå av stapeln i Vanda för en dryg vecka sedan men flyttades till Sjundeå.

Vandadamerna inledde matchen starkare. SIF fick kämpa och tog sig också in i pausvilan med ett mål mer i protokollet.

I början av den andra halvleken knorrade SIF in fyra fullträffar och släppte inte tag om ledningen. Atlas tog sig upp till 17-20 som bäst, men kunde inte utmana tabelltrean.

Atlas – Sjundeå IF 18-25 (10-11)

Atlas: Olenius 7, Högbacka 3, Helaskoski 2, Lyytinen 2, Jauhiainen 2, Pihlström 1, Heerman 1
SIF: Weurlander 8, Lindholm 8, Jukola 5, Koljonen 3, Tallqvist 1

Magplask för Finland också i lagbacken – Norge klara vinnare i Kuopio

$
0
0

Ville Larinto klarade inte av att leda finländarna till något annat än en åttondeplacering i lagtävlingen i Kuopio. Norges herrar tog en klar seger med rekordmannen Daniel Andre Tande i spetsen.

Tande smällde till med ett rekordlångt hopp på 136 meter under den första omgången, som bevingade det norska laget till seger. Det tidigare backrekordet från 1998 av Masahiko Harada var en halv meter kortare.

Andraplatsen gick till Tyskland och trea blev Japan, som jublade vilt efter att ha säkrat segern över fyran Österrike.

Finlands kvartett – Jarkko Määttä, Juho Ojala, Lauri Asikainen och Ville Larinto – fick nöja sig med en åttondeplacering. Endast Sydkorea placerade sig sämre.

Ville Larinto gav hoppingivande resultat i både kvalet och under träningshoppen, men kunde inte leda Finland högre i slutresultatet.

Backhoppningsvärldscupen fortsätter på tisdag med normalbacken i Kuopio. Från Finland deltar samma kvartett som på måndagen.


Vinden ställde till det för Petäjä-Sirén – 33:a efter inledande VM-dagen

$
0
0

Tuuli Petäjä-Sirén fick nöja sig med en tolfte och en 22:a plats i dagens två starter i RS:X-klassens världsmästerskapstävlingar i Israel. En svår dag, säger seglaren själv.

Petäjä-Sirén säger i ett pressmeddelande att hon är nöjd med sin insats i den första starten, men den andra gick åt pipan.

– Under den andra motvindssträckan tappade jag helt bort mig och föll ner 15 placeringar, säger Petäjä-Sirén.

Vinden vände starkt och gick från allt mellan 0 och 6 m/s. Petäjä-Sirén får nu kämpa hårt för att ta upp sig till topp-10, som gör upp om medaljerna på fredag.

Takorganisation öppnar för massiv regelförändring – alla proffsboxare till OS?

$
0
0

Enligt den irländska rundradion RTE kommer det internationella amatörboxningsförbundet AIBA att öppna en seriös diskussion om professionella boxare ska få delta i OS.

I dagens läge är det endast amatörboxare och proffsboxare med vissa undantag som är berättigade för OS-drabbningar.

För proffsboxare gäller det att ha gått under 15 matcher och man måste förbinda sig med ett kontrakt med AIBA:s professionella gren APB för att få kvala till OS.

Enligt RTE kommer takorganisationen inom de kommande dagarna att öppna en seriös diskussion om alla professionella boxare skulle få delta i OS och därmed också öka intresset för den olympiska grenen.

Ordförande känd för sina integrerande insatser

Den senaste förändringen, som tillät proffsboxarundantagen, togs i bruk inför OS i Rio.

AIBA-ordföranden Ching-Kuo Wu är känd för sina försök att integrera amatör- och proffsboxningen och ger också RTE ett kryptiskt svar då han frågas ifall proffsboxarna kommer att göra entré på OS-arenan.

– 2016 är ett viktigt år för organisationen då vi fyller 70 år. Det är mer än bara ett jubileumsår. Det är en möjlighet för oss att visa hur dynamisk och konstant ändrande vår sport är, säger Wu.

AIBA kommer att diskutera proffsdeltagandet under de kommande dagarna då organisationen samlas för konferens i Manchester. Beslutet kunde tidigast ratificeras under sommaren, så proffsboxarna skulle tidigast delta i OS 2020.

Här är grenarna finländarna älskar – ishockeyn fortsätter regera

$
0
0

Finländarnas kärlek till ishockey, friidrott och längdåkning fortsätter leva stark. Samtidigt fortsätter backhoppningen sin djupdykning. Den unga generationen har fattat intresse för E-sport.

Finländarna är ett ishockeyfolk. För sjunde året i rad är ishockey den mest populära grenen i undersökningen, där de mest populära sportgrenarna kartlagts.

Alla älskar ishockey. Både män och kvinnor, gamla och unga. Femtioen procent – en procentenhet mer än i fjol – är antingen ganska eller väldigt intresserade av ishockey.

I undersökningen deltog 2076 personer som fyllt 18 år. Undersökningen gäller vilka grenar man gärna följer på plats, på tv, i tidningar och i andra medier. Utövning beaktas inte.

Den enda grenen som ruckat på ishockeyns dominans de senaste tio åren är backhoppning. Åren 2008 och 2009 var backhoppning den populäraste grenen i Finland. Nu är situationen totalt förändrad.

År 2011 var backhoppning tvåa på den årliga listan. Nu har sporten rasat till den lägsta noteringen på tio år. Backhoppning är i dagsläget bara åtta på listan.

Framgång föder intresse

Det går att se ett klart mönster i hur finländarna konsumerar sport. De grenar där finländare traditionellt sett varit framgångsrika i intresserar. Friidrott är tvåa på årets lista, längdåkning trea och skidskytte fyra. Formel 1 är den femte mest populära grenen.

Fotboll, internationellt sett den största sporten av dem alla, är bara sexa på listan i Finland. Det ska ändå sägas att fotbollen är på frammarsch och är den näst mest populära grenen bland 18–29-åringar

De unga tänker annorlunda – e-sport på frammarsch

De senaste åren har elektronisk sport fått ett starkt fotfäste i Finland, vilket också syns i tv-sändningarna. Yle har televiserat matcher i bland annat Counter-Strike och NHL.

Bland unga i åldern 18–29 är e-sporter fyra på listan. Den unga generationen bryr sig knappt alls om skidskytte (21:a), backhoppning (24:a) och längdåkning (20:e). Då alla åldersgrupper tas i beaktande kommer E-sport inte in på top-20-listan.

De unga är mer intresserad av kampsporter (femma) och extremsporter (sexa) än formel 1 (nia).

Det gamla gardet – de som fyllt 60 – älskar i sin tur de traditionella grenarna. Friidrott toppar listan före skidskytte, längdåkning och ishockey.

I tabellen nedan står procentenheten för antalet tillfrågade som säger sig vara ganska eller mycket intresserade av en gren. Märk att formel 1 och rally är skilda kategorier trots att sporterna är bilsporter – som också det är en skild kategori

Tabell över de 10 populäraste idrottsgrenarna

Alla Män Kvinnor
Ishockey – 51 procent Ishockey – 60 procent Ishockey – 41 procent
Friidrott – 45 procent Friidrott – 52 procent Friidrott – 38 procent
Längdåkning – 36 procent Formel-1 – 48 procent Längdåkning – 32 procent
Skidskytte – 35 procent Fotboll – 47 procent Konståkning – 31 procent
Formel-1 – 32 procent Bilsport – 45 procent Skidskytte – 27 procent
Fotboll 31 procent Skidskytte 43 procent Backhoppning 25 procent
Bilsport – 30 procent Längdåkning – 41 procent Danssport – 23 procent
Backhoppning – 28 procent Rally – 40 procent Nordisk kombination – 19 procent
Rally – 26 procent Backhoppning – 31 procent Snowboard – 18 procent
Konståkning – 23 procent Motorcykelsport – 28 procent Formel 1 – 17 procent

Världscupen i kombinerat i Herolas hemknutar

$
0
0

Världscupen i nordisk kombination återväder till Kuopio efter en paus på 15 år. Finlands blivande stjärna Ilkka Herola får visa upp sig inför hemmapublik.

Herola är uppvuxen i Siilinjärvi lite norr om Kuopio. Backarna och skidspåren vid Puijo skidstadion blev bekanta för honom vid en tidig ålder. Nu, 20 år gammal, får han för första gången tävla mot världseliten på hemmaplan.

Ilkkas äldre bror Matti Herola samt Leevi Mutru, Jussi Salo och Mikke Leinonen är Finlands övriga deltagare i världscuptävlingen i Kuopio.

Sändningen från backmomentet inleds klockan 13.20 och skidmomentet kl. 15.50. Mikael Oivo sköter om det svenskspråkiga referatet från Kuopio.

Förlåten: Komarov bad genast om ursäkt efter huvudtacklingen

$
0
0

Ryan McDonagh säger att han är tacksam för att han inte fick en hjärnskakning efter Leo Komarovs tuffa tackling förra veckan. Komarov försökte genast be om ursäkt och skickade senare ett meddelande till McDonagh.

McDonagh har intervjuats av New York Post och säger att Komarov försökte be om ursäkt under matchen, men misslyckades. New York Rangers kapten McDonagh duschade och träffade inte Komarov, som fick matchstraff.

Komarov skickade ett meddelande till McDonagh i efterskott.

– Det uppskattar jag storligen, säger McDonagh till New York Post.

– Det är tacklingar som du hoppas inte skulle inträffa, men händer ändå. Det är frågan om ett snabbt spel. Saker, som ser ut att hända med flit, kan hända av misstag.

Komarov stängdes av i tre matcher för tacklingen. Också McDonagh har vilat efter tacklingen och det är oklart när han återvänder till isen. McDonagh har haft problem med smärta i käken och med spasmer.

– Det blir bättre för varje dag.

Ben-Amor stängs av i fyra matcher – se motiveringen

$
0
0

Semir Ben-Amor tacklade Sebastian Moberg i huvudet på lördag trots att Blues-spelaren inte hade pucken. Det är värt en fyra matcher lång avstängning, tycker hockeyligans disciplinnämnd.

Disciplinnämnden motiverar beslutet i en video på hockeyligans webbplats.

Blues Moberg hade precis slagit en diagonal passning då Ässäts Ben-Amor satte in tacklingen.

– Ben-Amors tackling träffar Moberg i huvudet och Moberg flyttade inte på sig precis innan tacklingen.

Eftersom Ben-Amor straffats tidigare stängs han av i fyra matcher. Ben-Amor åkte i duschen efter tacklingen.

Ässät vann matchen över Blues med 5–2.

JVM-medalj till Finland: "Exotiska förhållanden"

$
0
0

Finland har kammat hem en medalj i junior-VM i längdåkning genom Lauri Lepistös brons på 10 km klassiskt. Vann gjorde Norges Johannes Høsflot Klæbo, och tvåa kom Sydkoreas Magnus Kim.

Tävlingen avgjordes i stålande solsken och i 16 grader varmt väder i Rasnov i Rumänien. Lagledare Glenn Lindholm säger att serviceteamet hade en lyckad dag.

– Serviceteamet lyckades riktigt bra idag, åkarna hade bra skidor, vilket syntes, kommenterar Lindholm för Yle Sporten.

Det var även en annan finländare bland de tio bästa i resultatlistan, då Lauri Gummerus kom in på sjunde plats.

– Gummerus låg före Lepistö halvvägs in i loppet men föll sedan och tappade medaljen i och med det. Men Lepistö fixade ju ändå hem bronsmedaljen till Finland, konstaterar Lindholm.

Nära medalj även på damsidan

Johanna Matintalo skidade in sig på fjärde plats på 5 km med klassisk stil. Det hade kunnat bli en medalj även där, om hon hade fått starta längre fram.

– Här kör man med så kallad omvänd startordning. De bäst rankade åkarna startar först, och får skida i de bästa förhållandena. Johanna Matintalo startade sent, men hade hon fått starta längre fram hade det mycket väl kunnat bli en medalj där också, säger Lindholm.

Svenskfinland var också representerat genom IF Minkens Julia Häger, som blev 43:e på 5 km klassiskt i 20-årsklassen.

Exotiska förhållanden

Att köra ett JVM i längdåkning i Rumänien är exotiskt. Med somriga temperaturer är det en utmaning att hålla spåren i skick. Tävlingsschemat har fått ändras en del på grund av vädret, och den 2,5 långa snöslingan måste användas så sparsamt som möjligt.

– Istället för att ha två tävlingar i dag och två tävlingar i morgon kör man fyra tävlingar i dag och håller vilodag i morgon. Skiathlon för 20 och 23-åringarna har slopats. Istället körs intervallstarter med fri teknik på torsdag. Stafetterna, som enligt originalschemat skulle ha körts på söndags, genomförs troligen redan på fredag, så VM kanske avslutas kanske två dagar tidigare än planerat, säger Lindholm.

Lindholm tror på fler finska medaljer

Lindholm intygar att stämningen, som alltid, är god i truppen.

– Det är riktigt bra stämning i truppen, det är roligt att vara med varje år. De har hela framtiden framför sig och har en grym tro på sig själva, inte alltid realistiska, men sådant håller humöret uppe, berättar Lindholm.

Kan det bli fler medaljer?

– Ikväll kan Eero Hirvonen ta medalj i nordisk kombination. Han var 25:e i världscupen i Lahtis, och ligger nu sexa efter backmomentet. Dessutom har vi en del fristilsspecialister som gärna vill visa upp sig på torsdag, säger Lindholm.

– Få hade väntat sig att Lauri skulle ta medalj i dag, han var rankad 19:e, men tog många fina skalper. Det visar att vad som helst kan hända här, säger Lindholm.


Herola sexa igen

$
0
0

Ilkka Herola gjorde väl ifrån sig i skidspåret i nordisk kombination under världscuptävlingen i Kuopio idag.

20-åringen fick till ett hyfsat hopp i backen, 120.5 meter, vilket räckte till en 13:e plats inför skidmomentet.

Han startade en minut och 21 sekunder bakom ledande Akito Watabe (Japan), och lyckades också plocka en del placeringar i skidspåret. Sist och slutligen förlorade Herola med 40,7 sekunder mot vinnaren Johannes Rydzek från Tyskland.

Akito Watabe kom tvåa och österrikaren Wilhelm Denifl blev trea.

Ilkka Herolas storebror Matti tog sig ockspå in på världscuppoäng då han kom i mål som 30:e man.

Ilkka Herola tog därmed sin andra raka sjätteplats – under Lahtisspelen föregående helg blev han också sexa.

Ny Fifa-boss väljs på fredagen – såhär går det till

$
0
0

Fem herrar kandiderar för Fifas ordförandeskap. Flera förbund har redan gått ut med vem de tänker rösta på, så det är redan klart att det kommer att handla om en duell mellan två män.

Finland och övriga Europa har ställt sig bakom den schweizisk-italienska juristen Gianni Infantino, som fungerat som UEFA:s generalsekreterare sedan 2009.

Bahrainska Shejk Salman är ordförande i Asiens fotbollsförbund och är vicepresident i Fifa. Han har stort stöd i de asiatiska och afrikanska fotbollsförbunden.

Av de tre övriga kandidaterna förväntas Tokyo Sexwale och Jérome Champagne kasta in handduken redan före den egentliga röstningen på fredagen, medan Prins Ali bin Hussein kan spela en rätt så avgörande roll vad beträffar slutresultatet.

Ordföranden i Jordaniens fotbollsförbund ligger trea i förhandsspekulationerna, men långt efter toppduon. Ifall han väljer att ställa sig bakom Infantino eller Shejk Salman kan det bli så att hans röster avgör den slutliga vinnaren.

Såhär går röstningen till

Fifa har totalt 209 medlemsnationer och varje lands röst väger exakt lika mycket. Omröstningen är hemlig och länderna röstar i alfabetisk ordning.

Afrika är den mest röststarka kontinenten med 54 länder, följd av Europa med 53. Asien har 46, Nord- och Centralamerika har 35, Oceanien 11 och Sydamerika 10.

För att vinna i första omgången krävs två tredjedelars andel av rösterna. Om ingen av kandidaterna lyckas samla ihop så mycket stöd elimineras den som fått minst röster. I den följande omgången räcker enkel majoritet till seger, och elimineringen av den med minst röster fortsätter tills någon av kandidaterna har majoritet.

Vad kommer att vara annorlunda?

Att få ordning på Fifa och att återställa förbundets trovärdighet är ett stort projekt. Bland annat följande förändringar kommer att ske.

De politiska besluten kommer att skiljas från de affärsmässiga.

De förtroendevaldas ersättningar kommer att göras offentliga.

Ordföranden och de övriga förtroendevalda kan inte sitta i längre än tre mandatperioder, det vill säga i högst tolv år.

Fler kvinnor i beslutande ställning.

Respekt för mänskliga rättigheter ska skrivas in i stadgorna.

Lejonen risas inför World Cup – "Turneringens kanske sämsta lag"

$
0
0

Grannen i väst tippar inte på några stora finländska framgångar i ishockeyns World Cup i höst.

Journalisten Måns Karlsson menar att Lejonen på pappret kan ha turneringens sämsta lag.

Karlsson prisar dock den finländska målvaktsavdelningen och lyfter fram Pekka Rinne, Tuukka Rask samt Antti Niemi som de troliga burväktarna.

Även centeravdelningen, med bland andra Mikko Koivu, Alexander Barkov, Jori Lehterä och Valtteri Filppula får godkänt betyg.

Om man får tro Karlsson är det på flankerna samt i försvaret som Lejonens svaghet sitter.

Karlsson lyfter fram det faktum att Sverige har fem världsklassbackar i NHL, medan Finland får nöja sig med fyra stycken backar (Rasmus Ristolainen, Olli Määttä, Sami Vatanen, Jyrki Jokipakka) som får mycket speltid.

Samtidigt påpekar han ändå Lejonens förmåga att slå ur underläge, och tar landslagets OS-medaljer, samt fina World Cup-meriter som exempel.

Kolla in Antti Raantas nya hockeyhjälm!

$
0
0

New York Rangers andremålvakt Antti Raanta har fått en ny hjälm.

Den nya hjälmen är en hyllning till polisen i New York och föreställer en hund i polisuniform.

Raantas förra hjälm väckte en del uppståndelse. Den var inspirerad av Mumin, men målaren David Gunnarsson hade använt sig av en annan konstnärs verk.

Lysande nyheter: Barkov i spelskick

$
0
0

Alexander Barkov är på bättringsvägen efter hjärnskakningen han pådrog sig för två veckor sedan.

Det finländske superlöftet tränade med Florida igår, och chefstränare Gerard Gallant låter meddela att finländaren, samt skadade backen Erik Gudbranson, är tillbaka på isen mot Arizona på torsdag.

– De har varit ur spel ett par veckor, så det är bra att de kommer tillbaka in i laguppställningen, berättar Gallant.

– Vi ska ha dem på isen så mycket som möjligt och kontrollera hur de mår, fortsätter Gallant.

Trots att såväl Barkov som Gudbranson är tillbaka dras Florida fortfarande med skadeproblem då Barkovs kedjekompis Jonathan Huberdeau är ur spel.

Viewing all 52831 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>